ÓRATÍPUSOK

HOZZÁD MELYIK ÁLL A LEGKÖZELEBB?

Hatha Jóga

A hatha jóga az egyik legősibb jógafajta, ez az alap, amelyre építkezünk óráinkon, ezért is jó, ha jársz hatha órára, hogy a többi jógastílust is könnyen tudd követni. Nagy előnye, hogy a gyakorlatok kivitelezése nem igényel sem túlzott erőfeszítést, sem átlagon felüli hajlékonyságot, mégis jól átmozgatja a testet. Az egyes pózokat 7-10 légzésig tartjuk ki, de általánosan igaz, hogy csak addig kell tartani egy-egy pózt, amíg jólesik. Az óra nagy részében a teljes tüdős jógalégzést alkalmazzuk, mely megemeli a testhőt, és elősegíti a méregtelenítést.

Neked ajánlom, ha ismerkedsz a jógával, vagy épp olyan mozgásformát keresel, ami nem kifejezetten az erőnlétre épül, de jól átmozgat és egész napra feltölt energiával.

Oktató: Kántor Tamás

DINAMIKUS JÓGA

A dinamikus jóga lényege a jógatesthelyzetek összekapcsolása folyamatos mozgássá. Ez a jógatípus energiával tölt fel, mégis kellemesen elfáraszt. Tradicionális hatha gyakorlatsorra építjük fel az órát, de lényegesen kevesebb pihenő idő van az ászanák között, mint a sima hatha órán. A gyakorlatokat is rövidebb ideig tartjuk ki és áramlásszerűen megyünk a következőbe.

Neked ajánlom, ha már szeretsz mozogni és nem zavar, ha leizzadsz.

Oktató: Kántor Tamás

 

YIN Jóga

Statikus jógafajta, hosszabb ideig kitartott, főleg talajon végzett ászanákkal. Jin jóga egy nagyon hasznos kiegészítője a dinamikusabb, jangosabb gyakorlásnak. A kihívás a hosszan kitartott ászanákban rejlik, így jólesően bele lehet lazulni az adott testhelyzetbe, hogy az mélyebbre hatoljon, és a nyújtás is hatékonyabb legyen.

Neked ajánlom, ha célod a teljes elengedés, izmok tudatos ellazítása, befele figyelés, valamint az önismeret növelése.

Oktató: Kántor Tamás, Iványi Dorottya

 

Kismama jóga

Azok a nők, akik kismamaként
jógáznak, tudatosabban élik meg a
várandóságot és a szülést. Oldódnak félelmeik, aggodalmaik és megnő az
önbizalmuk. A helyes légzés és a
kellemes mozgás nagy mértékben
hozzájárul a baba idegrendszerének
fejlődéséhez. Ezáltal intelligensebbek
és figyelmesebbek lesznek.
A kismama jóga egyszerre szól a
mamáról és a babáról. 

Oktató: Iványi Dorottya

 

BaBA-MAMA Jóga

A helyes légzés és a kellemes mozgás
nagy mértékben hozzájárul a baba
idegrendszerének fejlődéséhez.
Ezáltal intelligensebbek és
figyelmesebbek lesznek.
A baba-mama jóga egyszerre szól a
mamáról és a babáról. 

Oktató: Iványi Dorottya

CSEMETE JÓGA

Rengeteg fontos dolgot ad a gyerekeknek, amire szükségük van a mai világban: erőnlétet, egymásra való odafigyelést, koncentrációt, rugalmasságot, belső figyelmet, kitartást.
Az óra során levezetik fölös energiáikat és az aktív mozgás után megtanulják ellazítani magukat. Lehetőségük nyílik „kijógázni” magukból a számukra nehéz, gondot okozó helyzeteket, érzelmeket, félelmeket és segít azok feldolgozásában.

4 éves kortól ajánlom.

Oktató: Kántor Tamás

 

Köredzés

Ez az edzésterv a magas intenzitású aerobic és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keveréke, melyet könnyű követni. Célja a zsírégetés, izomépítés, valamint a szív- és tüdő állóképességének javítása. Egyetlen „kör” edzés az összes előírt gyakorlat elvégzését jelenti; a lényege az, hogy amint végeztünk egy körrel, újra elkezdjük az elejétől ugyanazokat a gyakorlatokat, és elvégzünk még egy kört. Az edzés során nagyon kevés pihenő van a gyakorlatok között, gyakran egy gyors mozdulattal át is térünk a következőre.

Oktató: Kántor Tamás

Küzdősport

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt

Mit adhat a küzdősport?

Önfegyelem és türelem

Az önfegyelem rendkívül hasznos tulajdonság, amit aztán az iskolában, meg úgy általában az élet minden terén lehet hasznosítani. A fegyelem elengedhetetlen a harcművészetek tanulásakor. Hamar rájön az ember, hogy nem lehet mindent azonnal elsajátítani és türelmesnek kell lenni, valamint kitartóan kell küzdeni mindenért, mind a teremben, mind pedig az életben. A fegyelemhez hozzátartozik az is, hogy szót fogadnak a mesternek, ami talán a szülőknek való szófogadásban is segíthet valamelyest.

Egyéni teljesítőképesség

Talán itt a legszembetűnőbb a különbség a csapatsportokhoz képest. Itt senki nem ül a kispadon és mindenkit kizárólag a saját teljesítménye alapján ítélnek meg, így nem is szabad, nem is lehet másokra építeni, hanem önállóan kell legyűrni az akadályokat. A csapatszellem kialakulása mellett az is rendkívül fontos, hogy egymagunk is helyt tudjunk állni, hiszen sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol csak magunkra számíthatunk.

A szülő is kipróbálhatja

A sportoláshoz sosincs késő, de míg egy gyerekeknek tartott fociedzésre nehezen állhatna be egy negyvenes apuka, addig a küzdősport edzéseken egyáltalán nem ritka, hogy a gyerekek edzésén a terem valamelyik sarkában a szülők is gyakorlatoznak. Ennek általában a gyerek is örül, és a szülő sem unatkozik, amíg az edzés végét várja.

Oktató: Kántor Tamás

Személyi Edzés

Egyénre szabott óra.

Oktató: Kántor Tamás

 

Mit adott a Jóga?

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire el lehez fáradni benne. De nagyon jó érzés, mert feltölt energiával. Mindig bánom, ha valamiért nem tudtam időt szakítani rá. Ez egy új szerelem kezdete.”

Erika

“Egy éve jógázom! Rengeteg olyan gyakorlat van amit akkor nem tudtam elképzelni hogy megcsinálom. Most „simán” megcsinálom. A hétköznapi feladataimat sokkal könnyebben elvégzem. Nehezebben fáradok el. Sokkal higgadtabb vagyok.”

Böbe

„Januárban kezdtem el jógázni, pont a vizsgaidőszak közepén, amit iszonyatosan rosszul viseltem. Már olyan fizikai tüneteket produkáltam a sok stressztől, mint a mellkasfájdalom stb. Minden vizsga előtti este tudtam hogy tanulnom kéne, de inkább elmentem jógára és sokkal jobban lettem, sőt az is csoda volt hogy eltudtam aludni, pedig a vizsgadrukk miatt nem nagyon tudtam.

Fél év jóga után jött a tavaszi vizsgaidőszak, amit idegeskedés nélkül, szinte akadályok nélkül teljesítettem. Nem volt gyomorgörcs, semmi! 🙂 Tudnám ezt még hosszú sorokig fokozni, de a lényeg, hogy nekem főleg mentálisan adott rengeteg pluszt a jóga és sok mindennel kapcsolatban megváltoztatta a hozzáállásomat. Köszönöm!”

Kitti

WARRIOR

Kérdésed van?

Kövess Minket Közösségi Oldalainkon is!